Report z utkání Slovan Liberec - SK Slavia Praha 2:1 (0:1)

07.12.2015 22:12

6.12. 2015
Slovan Liberec - SK Slavia Praha 2:1 (0:1)

Účast ze Strakonic:
Věra Kalová, Miloš Sedláček, Kristýna Pittau, Jan Pacák, Daniel Matoušek, Martin Červinka, Josef Vršecký (bratr šéfa OP z Prahy)

Slovo dalo slovo a v něděli v 8:30 hod jsme ze Strakonic vyrazili směr Liberec. Zajížděli jsme do Dobříše kde nastupoval a jel s námi Pepa "Vršák", bratranec Miloše. Jelo se dobře, počasí slušné, cesta utíkala pěkně obzvlášť když jsme si načínali jednoho dudáčka 12° za druhým. Kolem půl dvanáctý jsem přijeli ke stadionu, koupili se lupeny a šli jsme do města. U liberecké radnice jsme potkali kámoše z Horažďovic (co byli na besedě), udělali se fotky a pomalu se šlo na pochod ke stadionu. Vše probíhalo v pohodě, sem tam dýmovnice, či mikulášská petarda, těžkooděnci byli očividně nervózní, protože bylo vše v pořádku, tak hledali sebemenší náznak nějakého konfliktu (což se jim i podařilo). Ten náš pochod to byli hotové policejní manévry! Něco takového sem nezažil a to jsme byl i na fotbalech v Anglii, v Itálii!
Dorazili jsme ke stadionu a tam na nás čekalo další neobvyklé překvapení! Do sektoru hosté byli otevřeny pouze 2 turnikety! Venku se tísnilo na dva tisíce slávistů a ty blbci (pořadatelé) z Liberce se jen smáli (připomínalo mi to tlačenici jako tenkrát v Shefieldu).Když jsme se už propasírovali na stadion, tak byla další trapná kontrola, kde jsme se museli i zout! Tak tohle sem zažil poprvně v životě! Sektor byl vyprodaný, tak ač neradi museli domáci pořadatelé pro slávisty otevřít další prostory na tribuně. Pořadatelská služba z Liberce absolutně selhala dostává ode mě vykřičníkem a ty dotyční lidé co to dělají by měli jet někam na školení! Po zápase vysloveně provokovali, aby těžkooděnci měli před stadionem práci!Hovada, jinak se to ani nedá nazvat. Jinak hlásili asi 6 000 lidí z toho dobře dvojka -slavia fans!
K zápasu: dali jsme brzy gól, první půli jsme si celkem pohlídali, Liberec se do šance nedostal, no ale mi taky ne. O přestávce jsme věřil že jednogólový náskok udržíme a odvezeme 3 body, ale jak to dopadlo sami víte. Dva slepené góly otočili skore v náš neprospěch, byli jsme na tahu my s tím něco udělat, bohužel se to nepovedlo. Těžko říct, Škoda byl hlídanej prakticky dvěmi hráči ostatní se do zakončení moc nedostali. Ruku na srdce dát gól a pak dalších 88 minut bránit to by byl malý zázrak po uhlídat. No nedá se nic dělat, každopádně to byl hezký výlet, Liberec byl červenobílej a jen doufám, že podobných výletů by mohlo přibývat i s lepšími výsledky!
Zvláštní poděkování patří Věře Kalové zato že se obětovala a podruhé v kráté době nás vyvezla za naší Slavíí! Více takových žen! Taktéž i Milošovi patří dík. Kristýna bude muset s námi jezdit asi pravidelně, je s ní neuvěřitelná sranda, pokud se teda neučí anglicky slovíčka...! A třeba příště to nebude jen o  jednom vozidle...
V pátek se uvidíme na setkání, tam to opět probereme + další!

Slavii zdar!

Martin Červinka